11-12-07

Haar

Toen ik vanmorgen in de spiegel keek, was ik op slag klaarwakker. Tja, ontkennen kan niet meer, het is hoog tijd dat ik opnieuw mijn haren kleur... Een klusje waar ik een hekel aan heb, maar mijn grijze haren zijn niet meer te bedwingen. Vroeger, toen ik er nog maar een paar had, trok ik ze gewoon uit, maar daar is nu geen beginnen meer aan.
En dan ben ik nog blij dat ze nog 'gedekt' worden met gewone kleurshampoo en ik niet naar de kapper moet om ze te verven. Ik heb namelijk ook een hekel aan bezoekjes aan de kapper. Een jeugdtrauma, en neen, ze hebben toen geen stuk van oren geknipt, maar toen ik klein was, slaagde geen enkele kapper er in om mijn haar recht af te knippen, wat waarschijnlijk meer aan mezelf lag dan aan die kapper, maar toch een ervaring die me getekend heeft voor het leven... Nu beperk ik mijn kappersbezoekjes tot eentje per jaar. Dan laat ik het tamelijk kort knippen, en dan kan ik het weer volop laten groeien!

Dus, deze week staat 'haar kleuren' nog op mijn to do-lijstje, net als 'wenkbrauwen epileren'. Nog een van mijn lievelingsklusjes, zucht. Gelukkig ben ik gezegend met van nature fijne en mooigevormde wenkbrauwen, en hoef ik maar af en toe een verdwaald haartje weg te plukken, maar met de feestdagen in het vooruitzicht mogen ze toch nog wat fijner (maar ook weer niet te fijn). Dat staat nog net iets klassevollers, vind ik. En nog een goed voornemen: deze keer zal ik proberen niet te huilen. Ja, ik beken, mijn pijngrens ligt heel erg laag, en epileren staat bij mij garant voor traantjes. Vervelend, vooral als je bij de schoonheidsspecialiste zit... Wat me meteen bij een dilemma brengt: doe ik het zelf (met het risico dat het mietje in mij het haalt van de stoere dame en ik halfweg stop wegens te pijnlijk), of laat ik het doen (om weer in tranen te eindigen)?

Jaja, vrouw zijn, 't is niet zo gemakkelijk als het lijkt!

12:41 Gepost door Smoefelgatje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beauty |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.